U ovom tekstu opisati ćemo način na koji možete objaviti biciklističku rutu, izlet i/ili putovanje na portalu Pedala. Objava sadržaja na Pedali temelji se na uzajamnoj pomoći vas koji vozite bicikl i želite nešto objaviti i nas koji uređujemo biciklistički portala Pedala.

Drugim riječima, mi ne možemo bez Vaše pomoći, jer nam vi pomažete graditi portal ovakav kakav je. Želja nam je na jednom mjestu biciklistima i svima nama, pružiti što više informacija i sadržaja za bicikliranje „lijepom našom“ Hrvatskom i Europom, zašto ne i svijetom.

Pišite na pedali u što većem broju – dobro nam došli!

Objava biciklističkih ruta

Za nas su biciklističke rute one rute koje vas vode kroz određeno područje s ciljem uživanja i upoznavanja novih krajeva s njihovom kulturno-povijesnom, prirodnom, zabavnom i drugom turističkom ponudom. Također, pod biciklističkim rutama podrazumijevamo rute čiji je autor poznat i dostupan za daljnji kontakt, rute o kojima se netko redovito brine i održava ih, rute o kojima u bilo kojem trenutku možemo saznati dodatnu informaciju ili moguće nastalu promjenu na terenu i slično. Najčešće su takve rute djelo ili „plod ideje, truda i rada“ turističkih zajednica, turističkih agencija, javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima, biciklističkih klubova i udruga, lokalne samouprave, razvojnih agencija, a sve pokreću pojedinci – entuzijasti i zaljubljenici u bicikl i kretanje na dva kotača.

Kako bismo pružili što potpuniju i točniju informaciju o ruti (biciklistički itinerer), želimo zadržati određeni standard opsega informacija. Zato objavljujemo samo one rute za koje možemo dobiti tekstualni opis s pratećim tehničkim podacima o ruti (gps podaci, dužina, početak/kraj rute, ukupni uspon, težina, vrsta podloge za vožnju). Poželjno je kad uz rutu možemo objavit i dodatne turističke informacije, informacije o kulturno-povijesnim, prirodnim i drugim znamenitostima, te ostalim zanimljivostima na ili u blizini rute. Fotografije s rute su i više nego dobro došle, jer slika govori tisuću riječi. Sve sadržaje primamo samo i isključivo u digitalnom obliku i po potrebi dodatno uređujemo, odnosno prilagođavamo za objavu na webu.

Za dodatne informacije ili pitanja kako objaviti rutu, stojimo vam na raspolaganju na ovom kontaktu.

Objava vašeg biciklističkog izleta i/ili putovanja

Vozili ste se biciklom kroz neko područje, upoznali ste nove znamenitosti, otišli ste biciklom na dalek put u stranu zemlju ili ste jednostavno učinili nešto biciklističko što želite podijeliti s drugima!? Portal Pedala je način da objavite, odnosno podijelite i preporučite svoj doživljaj s izleta ili putovanja sa svima nama.

Portal Pedala omogućava vam da objavite reportažu s izleta/putovanja, preporučite kamo i zašto krenuti i što sve interesantno, edukativno i zabavno posjetiti.

Da bi objava izleta ili putovanja na Pedali bila uspješna želimo objaviti određene sadržaje za koje mislimo da su bitni i korisni. Zato su nam neophodni tekstualni opis, dužina prijeđenih kilometara, kome je izlet/putovanje namijenjeno i slični podaci. Fotografije s izleta/putovanja i GPS podaci su i više nego dobro došli. Sve sadržaje primamo samo i isključivo u digitalnom obliku.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko pripreme sadržaja, vrlo rado ćemo vam pomoći. Kontaktirajte nas.

Veselimo se vašim biciklističkim rutama, izletima i putovanjima i pozivamo vas da nam ih šaljete u što većem broju.

Vaša Pedala.