GPS podaci

Zašto?

Budući da smo dio staza odvozili s GPS uređajim odlučili smo dio podataka objaviti na web stranicama.

Da budemo iskreni nema vožnje kada ne koristimo GPS uređaj 🙂 Uređaj osima za navigaciju koristimo i za prikupljanje podataka o odvoženim stazama. Tako možemo s velikom preciznošću prikupiti podatke o svim bitnim točkama na stazi (križanja, skretanja, odmorišta, trgovine …). Osim za opisivanje staza GPS je zgodna naprava i za zabavu.

OK! A što je to GPS uređaj. Uređaj je to za satelitsku navigaciju koji prima signale sa satelite i uz pomoć njih izračunava vaš točan položaj u prostoru. Prednost uređaja je što vam omogućava da se što jednostavnije snalazite u prostoru.

Što smo objavili?

Objavili smo tri seta podataka koje možete koristiti uz svoj GPS uređaj u tri različita formata zapisa. Objavljeni su podaci o prolaznim točkama (waypoint), trag koji generira GPS (tracklog) i rutu (route). Formati zapisa koje smo objavili prilagođeni su dvama GPS programima (OziExplorer i MapSource) i format zapisa gdje su podaci odvojeni zarezom (CSV). Prva dva formata mogu se koristiti s navedenim programima dok je drugi prilagođen za unos u ostale GPS programe. Također postoji mogućnost da objavljene podatke prilagodite drugim programima uz pomoć programa GarTrax (mi ga koristimo).

Linkovi za posjetiti.

News group: hr.rec.gps
OziExplorer: www.oziexplorer.com
MapSource: www.garmin.com/cartography/
GarTrax: www.p-terminator.nl/geocaching/gartrax.php?language=english

Bitno je znati!!!!!

Svi objavljeni GPS podaci na stranicama pripremljeni su s najvećom pažnjom. Informacije objavljene na www.pedala.hr prikupljene su iz različitih izvora i ne možemo odgovarati za njihovu točnost. Također ni u kom slučaju ne možemo odgovarati za štetu i nezgode bilo koje vrste nastale korištenjem GPS uređaja, podataka i informacija sa stranica www.pedala.hr.

Svaki nedostatak i netočnost koju primjetite molimo da nam javite, na email: rigo@pedala.hr, kako bi upotpunili/ispravili podatke i tako osigurali što ugodniju/sigurniju vožnju biciklističkim rutama.

2 replies
 1. Andricevic Vladimir
  Andricevic Vladimir says:

  Imam Garmin oregon 400t i kako skinuti GPS karte na uredjaj. Nekad je to bilo napisano na Vasoj stranici a sad to ne mogu naci.
  S postovanjem
  Andricevic Vladimir

  Reply
  • Robert Rigo (admin)
   Robert Rigo (admin) says:

   Da li mislite na import gpx dokumenata u GPS ili baš rasterske karte. Naime, neki modeli Garmin uređaja omogućajavu upload rasteskih karata. Baš sam prošli vikend tako nešto napravio sa svojim graminom po prvi put i dosta mi je bilo lijepo voziti se na takav način. Za pripremu karte koristio sam program G-raster: http://moagu.com/?page_id=155

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *