Park Dotrščina

Park Dotrščina smjestio se u istočnom djelu grada Zagreba sjeveroistočno od parka Maksimir i 500 m od Opće bolnice Dubrava. Park je idealno mjesto za početnike koji žele isprobati vožnju brdskim biciklom po prirodi. Na ulazu u park nalazi se veliko parkiralište odakle možete započeti svoju vožnju. Unutar parka ima različitih tipova staza od širokih makadama do uskih staza (single track). Južni dio park je položeniji dok se u sjeveroistočnom djelu mogu naći strme i napornije staze. Park Dotrščina ima i svoje povijesno značenje te je u parku smješteno mnoštvo spomenika posvećenih žrtvama II. svjetskog rata. Unutar parka nalazi se i veliki rasadnik različitog raslinja. Na sjeveroistočnom se dijelu parka može izaći na cestu koja spaja Maksimir i Markuševec dok se na sjeverozapadnom djelu parka može izaći na cestu koja spaja Markuševec i Mihaljevac. Za vrijeme vožnje po parku treba obratiti pažnju na pješake.

7 Comments

 • PURGER

  Markuševec ne Markuševac….., jednako kao i Mihaljevec, Stenjevec, Črnomerec itd…. 🙂

 • kanta

  odlična staza za mountain bike…te za amaterski downhill…!lp

 • laik

  friško kupio bike,pa ne znam spiku.fakat sam mislio da je downhill nizbrdo,kad tamo uspon,uspon jebeni uspon.preporuka za one koji nemaju puno vremena ovo je dovoljan ubojica.

 • Roland

  Staza je super ne predugačka taman za trening, dva puta gore dolje i dovoljno. Uspon je dosta dug i može se brže voziti, a downhill je mrak, čak malo i opasan za amatere kao što sam ja. Samo oprezno ima više stazica za dolje, a pazite na drva koja režu i nađu se na putu. Treba proći nekoliko puta da se nauči staza.

 • natasa

  Ja idem danas vidjet gdje je ta Dotršćina i to bez bajka :))) Prvo da ja nadjem park pa ćemo lako poslije…hahahahaha

 • Nef

  Staza je odlična
  blizu, neprezahtjevna
  ma prava uživancija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *