Biciklističke rute u časopisu Meridijani

Dragi poklonici i ljubitelji portala Pedala.hr,

za vašu informaciju od početka 2013. godine ostvarili smo suradnju sa Izdavačkom kućom „Meridijani“ i istoimenim časopisom za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja. Zahvaljujući urednici i direktorici Petri Somek dogovorena je suradnja kroz novu rubriku „Meridijana“ pod nazivom „Biciklom po Hrvatskoj“.

Želja nam je inspirirati, odnosno potaknuti, zainteresirati i educirati mnogobrojne čitatelje „Meridijana“, posebno one najmlađe u osnovnim školama s njihovim roditeljima, također i nastavnicima, o mogućnostima potpuno drugačijeg načina kretanja „Lijepom našom“ – biciklom, u potrazi za zanimljivim ruralnim odredištima i skrivenim kulturno-povijesnim i prirodnim ljepotama, naglašavajući pri tome potrebu učestalijeg korištenja bicikla u našoj svakodnevici  radi zdravlja našeg tijela i duha.

Ako barem vikendom automobil zamijenimo biciklom i češće krenemo na izlete na dva kotača, bit ćemo u prirodi, odradit ćemo vježbu za naše tijelo, disati punim plućima upijajući mirise i ljepote krajolika, vidjeti nešto novo i zanimljivo, ukratko, radit ćemo na sebi u svakom smislu riječi. Na biciklu ćemo sagorjeti i nešto viška kalorija, steći dobru kondiciju, oblikovati mišiće, čuvati zglobove, povećati razinu energije i smanjiti umor. Češćim korištenjem bicikla postat ćemo odgovorni građani planeta Zemlje te izletnici/ turisti koji svjesno čuvaju okoliš. Vožnja biciklom jedan je od najefikasnijih načina vježbanja, ali i aktivnog odmora i stjecanja novih spoznaja te zdravog druženja.

Vozite se s nama po ruralnim predjelima Hrvatske čitajući rubriku „Biciklom po Hrvatskoj“. Nabavite nove brojeve „Meridijana“ br. 172/ veljača 2013. i br. 173/ ožujak 2013., a idemo i dalje redovito u 2013. godini.

Više informacija o časopisu „Meridijani“ na petra@meridijani.com ili pretplata@meridijani.com (gđa. Vlasta Babić, tel. 01 33 62 367), www.meridijani.com

1 reply
  1. Neven
    Neven says:

    Drago mi je da je ostvarena sinergija Meridijana i ovog portala u borbi za zdrav, humaniji i ispunjeniji život 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *