Biciklistička ruta Željezne zavjese

Ovaj članak objavljen je u suradnji s web stranicama grada Koprivnice.

U gradskoj vijećnici danas je predstavljen projekt „Biciklistička ruta Željezne zavjese“. Ovaj hvalevrijedan projekt građanima Koprivnice predstavio je član Europskog parlamenta Michael Cramer koji je i osmislio projekt.

Europa je više od pola stoljeća bila podijeljena na Istočni i Zapadni dio Željeznom zavjesom koja se protezala od Skandinavije do Crnog mora, a koja se u našem kraju protezala rijekom Dravom. Biciklistička ruta Željezne zavjese kombinira europsku kulturu, povijest i održivi turizam. Biciklisti se mogu otisnuti na put dugačak oko 9,000 km na kojem mogu doživjeti iskustvo bivše podjele kontinenta. Projekt Biciklističke rute Željezne zavjese na vrlo praktičan i živ način doprinosi stvaranju istinskog europskog identiteta.

Nakon što je u Gradskoj vijećnici predstavio projekt, Michael Cramer u pratnji predstavnika Grada Koprivnice, koje je predvodila savjetnica obnašateljice dužnosti gradonačelnika Helena Hećimović, članova biciklističkog kluba Rotor, i suradnika obići će postojeće i planirane biciklističke rute niz rijeku Dravu od Gole do Donjeg Miholjca s posebnim naglaskom na ostatke Željezne zavjese (osmatračnice, bunkere i sl.)

Biciklistička ruta Željezne zavjese uključena je u mrežu biciklističkih staza EuroVelo pod brojem 13. Dužina mreže biciklističkih staza EuroVela iznosi oko 70,000 km s time da je ruta broj 13 najduža.

Fotogalerija s prezentacije

Na istu temu pogledajte slijedeće linkove:

Predstavljanje projekta Iron Curtain Trail u Koprivnici 08.08., Vijesti dana, video prilog sa Srce TV

Biciklistička ruta Željezne zavjese, Dobro jutro Hrvatska, 13.08, video prilog s HRTa

 

[nggallery id=20]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *