Biciklistička ruta Virovitički ribnjaci – poučna staza

Ova ruta objavljena je u suradnju s web stranicom www.mtbavantura.com. Dodatne informacije o biciklističkoj ruti možete pronaći na web portalu www.mtbavantura.com uz opis puta rute Virovitički ribnjaci – poučna staza.

Staza počinje na bentu kod prvog ribnjaka. Na kraju benta skrećemo lijevo i spuštamo se prema šumskoj stazi. Nakon otprilike jednog kilometra vožnje po poučnoj stazi dolazimo do prvog većeg uspona. Ako se vozite u proljeće pripazite na panjeve i granje koje se krije ispod naslaga lišća na ovom djelu staze. Staza se nastavlja dalje uz manje uspone ili spuštanja nekih cca700m a potom dolazimo na uspon do vidikovca. Kod vidikovca skrećemo lijevo na makadamski put kojim se vozimo idućih 500m, na makadamu pripazite na veće kamenje na putu. Nakon manjeg uspona skrećemo desno s makadama gdje dolazimo na veću nizbrdicu, nakon koje opet slijedi vožnja po “valovitoj” stazi sve do spuštanja prema trećem ribnjaku. Idućih 600m vozimo se po bentu oko trećeg ribnjaka a potom opet ulazimo u šumu stazom između trećeg i drugog ribnjaka. Ovdje slijedi najzahtjevniji dio staze uz drugi ribnjak. Staza na ovom djelu je vrlo uska, na nekim dijelovima i oštećena i sa dosta korijenja od drveća koje strši iz zemlje. Ovaj dio je prilično kratak ali budite oprezni. Nakon tog djela vozimo se stazom s manjim usponima i spuštanjima uz drugi a potom prvi ribnjak sve do benta kod prvog ribnjaka odakle smo i krenuli.

Kratki komentar: Kratka ali prilično lijepa staza s dosta uspona i spuštanja, pripazite na panjeve i granje ispod lišća, kamenje na makadamu i na oštećenu stazu kod vožnje uz drugi ribnjak.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *