Biciklistička ruta Grand 100+

Ova ruta objavljena je u suradnju s web stranicom www.mtbavantura.com. Dodatne informacije o biciklističkoj ruti možete pronaći na web portalu www.mtbavantura.com uz opis puta staze Grand 100+.

Svatko tko želi odvoziti više od 100 km na području Virovitice ovo je odlična ruta za početak. Staza počinje na trgu kralja Tomislava gdje i završava nakon prijeđenih 111 km. Prvi dio staze (22km) između Milanovca i Đulovca je najteži, brdovit s dosta uspona. Nakon tog djela slijedi lakši ravni dio staze cijelim putem sve do Aršanje gdje nailazimo na manje uspone. Prvi dio vozimo brdima Bilogore, a od Jasenaša pruža se lijep pogled na Papuk. Nakon tog brdovitog djela vozimo se ravnicama Podravine, ceste su ravne i dugačke bez zavoja. Manjim djelom između Vukosavljevice i Šp. Bukovici i Šp. Bukovice i Golog Brda vozimo po makadamu.

Ovo je jedna prilično teška staza, prvenstveno zbog kilometraže, ali u isto vrijeme i lijepa jer u jednoj vožnji uživate u pogledu na Papuk, ravnicama Podravine, rijeci Dravi i mostu kod Križnice, i pitomim vinogradima Aršanja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *