Poziv biciklistima iz seoskog imanja Stari dud

Prenosimo vam u cijelosti poziv koji nam je stigao iz Sisačko-moslavačke županije sa seoskog imanja Stari dud koje se nalazi 50 km od Zagreba na cesti Pisarovina-Lasinja-Topusko.

Poziv biciklistima 🙂

Prošle jeseni posjetili su nas urednici (biciklisti) portala Pedala i prenijeli su nam svoje utiske i zapažanja o mogućnostima vožnje biciklom na našem području. Ovo područje prepoznato je kao odlična regija za vožnju bicikla tijekom vikend odmora.

Ideja je da se od 2013. u Starom dudu krene s ponudom tzv „vikend paket aranžmana“ koji bi uključivali petkom dolazak vlastitim automobilom ili organiziranim prijevozom (uključujući i transport bicikala) na imanje. Do nedjelje popodne gosti bi boravili na imanju, uživajući u blagodatima naše ponude, ali bi im svaki dan bila na ponudi jedna od tri biciklističke rute. Radi se o kružnim rutama duljine 15-30 km po pretežito makadamskim stazama, blažih uspona, koje prolaze kroz polja, šume i sela. Tako bi npr.  jednom rutom obilazili lokalne vodenice, mljeli bi brašno, pekli pogače, odmarali uz ribolov i kuhali fiša na obalama rječice Trepče.  Drugom rutom spustili bi se do Kupe na kupanje ili vožnju čamcem, a trećom rutom na kupanje u Topusko, uključujući i masažu, a postojale bi i kraće obiteljske rute unutar imanja, obilazak pašnjaka sa stadima konja i krava, stadima ovaca, jelenima, košutama i drugim životinjama. Na samom imanju postoji i sauna, bazen, te mali biciklistički servis.

Cijeli vikend izlet, uključujući prijevoz, smještaj u 4**** sobama, domaću hranu i sve dodatne sadržaje (All inclusive) ne bi koštao više od 500-600 kn.

Dragi biciklisti, javite nam se sa svim pitanjima i komentarima oko naše ponude, jer želja nam je da naš Stari dud postane novi biciklistički raj.

Vaš
Mišo Mraović, seosko imanje Stari dud